Начало Рали Льоб ще се постарае да направи шоу за феновете

Льоб ще се постарае да направи шоу за феновете

97
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб ще се постарае поне да направи шоу за феновете, след като отпадна от битката в рали Корсика в самото начало на надпреварата. Деветкратният световен шампион съжаляваше за грешката си, която го извади от трасето.

Първата отсечка за деня – Ла Порта – Вале ди Ростино – бе дълга цели 49,03 км. Дистанцията е известна с това, че включва на практика всички предизвикателства, на които асфалтът в Корсика подлага екипажите: секции с дълги прави, изключително тесни участъци, изкачвания и слизания, неравности на места по иначе гладката настилка, доста нанесени чакъл и кал. В това първо изпитание Льоб бе с второ време.

В следващата отсечка обаче – със студени гуми и на по-мръсен от очакваното участък – французинът излетя от трасето. Днес той ще се върне в надпреварата по системата Рали 2.

„Завих в дясна крива и на излизане трябваше да спра за по-тясна лява. На пътя имаше малко чакъл и кал, в резултат на което не можах да взема следващия завой. Изхвърчах и се опитах да избегна удар в дърво точно срещу нас, но в крайна сметка се изпързалях в канавка. А когато се опитах да се върна на пътя, съвсем заседнах вътре. Много е разочароващо, тъй като потеглих добре в първата отсечка. Поне ще опитаме да направим шоу за феновете”, заяви Льоб.