Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда недоволен от наказанието на Фетел

Лауда недоволен от наказанието на Фетел

62
0
Себастиан Фетел

Петте секунди добавено време, с които бе санкциониран Себастиан Фетел заради удара му с Валтери Ботас в началото на Гран при на Франция, са твърде малко наказание, заяви Ники Лауда.

Председателят на борда на Мерцедес във Формула 1 не бе доволен от решението на стюардите, особено след като пилотът на Ферари завърши пред финландския състезател на тима от Бракли.

„Наистина не разбирам защо Фетел получи само пет секунди за тази огромна грешка. Твърде малко наказание е. Той съсипа и своето състезание, и това на Ботас”, коментира Лауда пред Скай Спортс F1.

Самият Ботас призна след финала, че не знае дали да се смее или да плаче.

„Мисля, че направих най-бързата обиколка в надпреварата, което е забележително, като се има предвид колко повреден бе автомобилът. Може би просто ще се засмея”, допълни финландецът. „Аз бях от външната страна, наближих завоя, бях пред Себастиан и тогава той ме удари. Предположих, че е той. Имах спукана гума, още повреди и това определено повлия на състезанието ми.”

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф определи поведението на болида на Ботас като шокиращо след удара.

„Честно казано, Себастиан не прецени правилно ситуацията и се извади сам от надпреварата, загуби ценни точки. Не искам да съдя дали 5 секунди са достатъчно наказание или не”, каза още Волф.