Начало Картинг Любомир Гърков завърши втори в първенството на Румъния в Ротакс Сениор

Любомир Гърков завърши втори в първенството на Румъния в Ротакс Сениор

173
0

Любомир Гърков завърши втори в първенството по картинг на Румъния в клас Ротакс Макс Сениор. Той завърши на 5-о място в последния 6-и кръг, който се проведе на пистата в Търгу Секуиеск.

Любо спечели общо 24 точки, колкото и единственият му конкурент за 2-ото място в крайното класиране Симион Драгос. Това бе напълно достатъчно на пловдивчанина да си гарантира купата за 2-ата позиция.

Успехът на Любо не дойде лесно. В първото състезание в неделния ден той стартира 3-и и след като бе ударен от Драгос изостана по-назад. Въпреки това той успя да завърши 4-и и то пред Симион, останал 5-и.

Във втория състезателен манш Гърков потегли 4-и. Драгос бе 5-и и след 10 обиколки все пак успя да изпревари Любо. Българският пилот обаче запази 5-ата позиция, а румънецът не прогресира по-напред от 4-ото място. Така в генералното класиране Гърков събра 189 точки, с една повече от Драгос.

По правилник двата най-слаби резултата за сезона се премахват при определяне на крайното подреждане. Убедителен шампион стана Стефан Виктор, който спечели и последните 2 състезания в отминалия кръг на Търгу Секуиеск.

Още двама наши пилоти участваха в кръга в Румъния. В клас Мини РОК Марк Баневски завърши 5-и и 3-и в двете състезания, което му отреди 4-о място за кръга с 27 точки. В същата категория Мариян Бондиков отпадна в първата надпреварата като бе ударен от съперник, а във втората стана 9-и, с което завърши 12-и за кръга.