Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер се радва на още един силен резултат – седмо място в...

Льоклер се радва на още един силен резултат – седмо място в Сочи

65
0
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер спечели още шест точки в тазгодишния шампионат на Формула 1 със седмото си място в Гран при на Русия. Съотборникът му в Заубер Маркус Ериксон премина на стратегия с два питстопа по време на надпреварата, като в крайна сметка бе 13-и.

„Много съм доволен от резултата днес. Беше страхотно състезание със силна стратегия, автомобилът бе чудесен за управление”, коментира Льоклер. „Изпреварванията в началото бяха на границата, но ни помогнаха да вземем седмото място. Резултатът е чудесна награда за упоритата работа на екипа. Нямам търпение за следващия старт в Япония.”

Ериксон не бе толкова щастлив и определи своето състезание като разочароващо.

„За съжаление останах блокиран зад друг автомобил през по-голямата част от надпреварата и не можах да напредна. Упорито пробвах изпреварване, но на тази писта е трудно. Опитахме да спечелим нещо с второ спиране в бокса и смяна с ултрасофт, но не се получи. Сега гледам към Сузука, която е една от любимите ми писти”, каза Маркус.

Шефът на тима Фредерик Васьор обобщи представянето на Заубер като страхотно.

„И двамата ни пилоти бяха много постоянни. Шарл направи няколко забележителни изпреварвания в първите обиколки и се справи в най-важните моменти. Управляваше добре гумите си и като цяло имаше силно темпо. За тима ни е добър знак, че можем да сме седми в нормално състезание”, обясни Васьор.