Начало Автомобили Land Rover с автономно шофиране на всякакъв терен

Land Rover с автономно шофиране на всякакъв терен

72
0

Jaguar Land Rover разработва автономни автомобили, способни да се движат самостоятелно офроуд върху всякакъв терен, при всякакви метеорологични условия. За първи път в света проектът CORTEX ще изведе автономните автомобили офроуд, гарантирайки, че те са напълно способни да се придвижват при всякакви метеорологични условия: кал, дъжд, лед, сняг или мъгла. Като част от проекта е разработена 5D техника, която комбинира в реално време акустични и видео данни, данни от радар, от отчитане на светлина и дистанция (LiDAR). Достъпът до тези комбинирани данни подобрява познаваемостта за средата, в която се намира автомобилът. Машинното самообучение позволява на автономния автомобил да се държи все „по-умно“, позволявайки му да се справи с всякакви метеорологични условия върху всякакъв терен.

Крис Холмс, мениджър Проучване на свързани и автономни автомобили в Jaguar Land Rover, каза: „Важно е да разработим нашите автономни автомобили със същата проходимост и динамика, които клиентите очакват от всички модели Jaguar и Land Rover. Автономността е неизбежна за автомобилната индустрия и желанието да гарантираме, че нашите автономни модели са най-способни, най-безопасни и носят най-голямо удоволствие, е това, което ни мотивира да изследваме границите на иновациите. CORTEX ни дава възможността да работим с фантастични партньори, чиято експертиза ще ни помогне да реализираме тази визия в близко бъдеще.“

Jaguar Land Rover разработва технологии за напълно и за полуавтоматизирани автомобили, предлагайки на клиентите избор на нивото на автоматизация, като същевременно запазва удоволствието и безопасността. Този проект формира част от визията на компанията да направи автономния автомобил надежден във възможно най-широкия спектър от реални условия на шофиране на пътя и офроуд, както и при различни метеорологични условия.

CORTEX ще развие технологията чрез разработване на алгоритмите, оптимизация на сензорите и физическо тестване на офроуд трасета във Великобритания. Университетът на Бирмингам със своите водещи в света проучвания в областта на радарните и сензорните технологии за автономни платформи и Myrtle AI, експерти в машинното самообучение, се присъединяват към проекта. CORTEX е обявен като част от третия кръг на Innovate UK за финансиране на свързани и автономни автомобили през март 2018 г.