Начало Рали Латвала най-бърз в шейкауна на рали Сардиния

Латвала най-бърз в шейкауна на рали Сардиния

142
0
рали Германия,Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала с Тойота беше най-бърз в шейкдауна на рали Сардиния в Италия, 7-и кръг от първенството на WRC. Финландецът премина дългата 3.51 км отсечка Олмеда за 1:53.9 мин и изпревари с 0.8 сек Хейдън Падън с Хюндай.

На още 1 десета зад Падън се наредиха Тиери Нювил, Есапека Лапи и От Танак, постигайки еднакви времена. Шампионът Себастиен Ожие с Форд Фиеста от екипа на М-Спорт се нареди 6-и, като изостана на 1.4 сек от Латвала.

Латвала беше най-бърз и в предните два шейкдауна в Аржентина и Португалия, но изобщо не завърши ралитата след удари в камък и счупване на окачването на автомобила.

Латвала заяви в тази връзка, че е променил подхода и подготовка си към състезанията, за да не се случват тези неща отново.

„При опознаването на отсечките прекарах повече време от преди, обясни той. – Спрях на някои места, за да хвърля камъните настрани и се разходих наоколо, за да огледам за други такива.

Освен това маркирах по-внимателно лошите места по трасетата. Ще карам с по-високо повдигната кола, което би трябвало да помогне при удар и няма да завивам толкова агресивно в завоите.“