Начало WRC News Латвала с малък аванс пред Ожие преди последния ден в рали Испания

Латвала с малък аванс пред Ожие преди последния ден в рали Испания

52
0
тойотА,Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала с Тойота има малък аванс от 4.7 сек пред шампиона Себастиен Ожие (М-Спорт, Форд Фиеста) преди последния ден на рали Испания в Каталуня, 12-и предпоследен кръг от първенството на WRC.

Условията по отсечките днес бяха променливи, като следобед валя силен дъжд и тези, които минаваха по-късно по тях, имаха повече проблеми със сцеплението.

От това се възползва Латвала, който бе 5-и след петъчния ден. Решаващо за първото място бяха и проблемите на лидера От Танак с Тойота. Естонецът имаше половин минута аванс, преди да спука гума в 9-ия пробег и да загуби близо 2 минути. Това позволи на Дани Сордо с Хюндай да поведе, но в следващите етапи испанецът изостана 6-и.

Така Латвала поведе, въпреки че не бе никак доволен от преминаването на предпоследната отсечка за деня. Финландецът заяви, че е бил твърде предпазлив при излизането от завоите. Битката утре за победата изглежда ще бъде оспорвана, като в нея ще се включи и 9-кратният шампион Себастиен Льоб със Ситроен C3, който кара за 3-и път този сезон. Той е на точно 8 сек зад Латвала.

В борбата са и 4-ият и 5-ият Елфин Еванс с Форд Фиеста и лидерът в шампионата Тиери Нювил с Хюндай, като белгиецът е на 12.7 сек от Латвала. След спукването на гумата Танак изостана на 8-о място и почти загуби шансове за титлата. За нея ще се борят Нювил и Ожие, като разликата между двамата е 7 точки в полза на Тиери.