Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда може да се завърне в падока по-рано от очакваното

Лауда може да се завърне в падока по-рано от очакваното

81
0
Ники Лауда

Ники Лауда ще се завърне по-рано от очакваното на пистата в позицията си на шеф на борда на директорите на Мерцедес за F1. Австриецът претърпя трансплантация на бял дроб през лятото и след това близо 3 месеца беше в болницата във Виена.

В края на миналия месец Лауда бе изписан от нея, като състоянието му постоянно се подобряваше. В момента той преминава през интензивна рехабилитация, като ще продължи да получава помощ от екипа, извършил трансплантацията в болницата.

Очакваше се Лауда да не се появи повече на пистата до края на сезона, но според бившия бос на F1 и негов добър приятел Бърни Екълстоун австриецът планира да се върне в падока за последния кръг от сезона в Абу Даби.

„Лауда ми каза, че тайният му план е да се върне за края на сезона в Абу Даби, заяви британският милиардер пред Blick. – Невероятно е през какво трябваше да мине той. Ники не го заслужаваше.

Той искаше да се свърже с мен, като каза, че се чувства много по-добре, но трябва да взема много хапчета и да бъде дисциплиниран.“