Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер е подписал 4-годишен договор с Ферари, разкри Аривабене

Льоклер е подписал 4-годишен договор с Ферари, разкри Аривабене

122
0
Шарл Льоклер

Шарл Льоклер е подписал дългосрочен 4-годишен договор с Ферари. Това разкри спортният директор на Скудерията Маурицио Аривабене по време на пресконференцията на шефовете на отборите в Сингапур.

Роденият в Монако пилот ще замести Кими Райконен от следващия сезон, като още в дебютната си година показва отлични качества и побеждава категорично съотборника си в Заубер Маркус Ериксон.

„Когато правите избор като този, свързан с пилотите, не трябва да гледате само в близко бъдеще, но да мислите и за обвързване в дългосрочен план, каза Аривабене. – А това означава договор не само за следващата година, а за по-далечно бъдеще.

Шарл е един от талантливите пилоти в F1 и благодаря на Господ, че е израснал с нас в академията на Ферари. Надявам се, че той ще остане при нас поне до 2022 г. Но ще бъде голяма грешка да го поставяме под твърде голямо напрежение веднага.“

Аривабене похвали и Кими Райконен, който ще бъде освободен след края на сезона. „Той е страхотен човек и пилот, каза италианецът. – Но ако трябваше да направим избор, мислейки за бъдещето на тима, то смятам, че направихме правилният такъв за нас и за Кими. Уважаваме го за това, което е направил за нас и му желаем всичко най-добро в бъдеще.“