Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер малко разочарован от класирането си на Пол Рикар

Льоклер малко разочарован от класирането си на Пол Рикар

34
0
Заубер,Шарл Льоклер

Шарл Льоклер заяви, че е малко разочарован от класирането си в Гран при на Франция, въпреки че отново спечели точка за тима си Заубер. Той достигна до 3-ата част на квалификацията и стартира 8-и, но в хода на надпреварата допусна грешка на първия шикан и в крайна сметка остана 10-и.

„Малко съм разочарован от себе си, защото направих грешка, следвайки Кевин, обясни Шарл. – Исках да го поставя под напрежение, но изпуснах колата в завой 2, бидейки твърде близо до него. Загубих много време, а след това и Нико Хюлкенберг ме изпревари.

Ще се опитам да се поуча от грешката си и да се представя по-добре следващия път. Не мисля, че можехме да се класираме много по-напред от 9-ото място. Важното е, че в последните 4-5 състезания нещата вървят гладко за нас.“

Другият пилот на Заубер Маркус Ериксон завърши 13-и и не взе точки, но като цяло спортният директор на тима Фредерик Васьор беше много доволен от постигнатото през уикенда. „Правим добър прогрес, като имахме добра скорост в квалификацията“, каза босът.