Начало Други Лефтеров със силно представяне на стария Нюрбургринг в VLN8

Лефтеров със силно представяне на стария Нюрбургринг в VLN8

46
0

Павел Лефтеров записа силно представяне при първото си участие в шампионата на VLN8, които е един от най-трудните в света. Това стана възможно благодарение на подкрепата на отбора му RN Vision STS Racing Team.

Надпреварата беше на една от най-опасните писти в света – стария Нюрбургринг, носещ името Нордшлайфе. На немското трасе Павел се състезава за екипа на Adrenalin Motorsport с автомобил BMW M235i Cup.

Лефтеров не успя да участва в петъчните тренировки и квалификацията остана единствената му възможност да натрупа малко опит на това напълно ново за него трасе, което е дълго близо 21 км.

За жалост съотборникът му изгуби контрол в един от мокрите участъци на пистата още в самото начало на сесията и излезе от трасето. Механиците направиха и невъзможното, за да оправят колата след инцидента и благодарение на тях двамата стартираха.

Тъй като нямаше нито една завършена обиколка в квалификациите, българският пилот стартира едва от 151-а позиция. След изключително натоварен стинт той успя да предаде волана на своя съотборник на 63-та позиция в генералното класиране и 8-ма в своя клас.

С общи усилия двамата завършиха на 46-та позиция в общото класиране и на 7-а в класа. „Бих искал да изкажа специални благодарности на всички от Adrenalin Motorsport и на отбора ми RN Vision STS Racing Team за доверието и подкрепата“, каза Лефтеров.