Начало Лайфстайл Легенди пристигат у нас, действащ Ferrari F1-2000 за първи път у нас

Легенди пристигат у нас, действащ Ferrari F1-2000 за първи път у нас

106
0

Прочутият дизайнер Фабрицио Джуджаро лично ще представи своите уникални модели.
Българските фенове ще видят болида, с който Михаел Шумахер спечели Формула 1 през 2000 г.
На изложението LUX ONLY, което се провежда от 29 ноември до 2 декември в Интер Експо Център, ще има уникално звездно присъствие.
Фабрицио Джуджаро, автор на дизайна на някои от най-впечатляващите съвременни луксозни автомобили, син на популярния дизайнер Джорджето Джуджаро и съпредседател на Italdesign S.p.A., пристига в София заедно с две от своите феноменални коли –

ASTON MARTIN TWENTY TWENTY и FORD MUSTANG BY GIUGIARO.
Другата звезда на изложението, която привлича като магнит феновете на високите скорости и на необикновения дизайн, е представителят на фамилията Ferrari – болида, с който Михаел Шумахер спечели Формула 1 през 2000 година.
Феноменалните автомобили вече са на път за София. Поради изключителната си стойност те се движат при засилена охрана и са застраховани от български застраховател.

Aston Martin Twenty Twenty
Концепцията Aston Martin, дело на дизайнерите Джорджето и Фабрицио Джуджаро, има амбицията да представи визията им за това как ще изглежда моделът на Aston Martin Spider през 2020 година. Italdesign представи тази невероятна кола и предизвика изумлението на автомобилния салон в Жена през 2001 г. Този поразяващ с футуристичната си визия автомобил е базиран на DB7 Vantage.
За разлика от много концепции, които са само за представяне на изложения, това е напълно функциониращ на пътя автомобил.
Twenty Twenty е задвижван от 6-литров V12 двигател от DB7 Vantage с мощност 500 коня. Първоначалната идея е това да е двуместна кола, но в последствие са осигурени и две места за деца. Мекият покрив се прибира в собствено пространство.
Джорджето Джуджаро и Aston Martin са имали и предишно партньорство през 1961 г., когато Carrozzeria Bertone разработва прототипа на двуместно купе DB4GT Jet.
2020 е обречен да остане уникален. Aston Martin смята моделът за своя звезда, но засега не възнамерява да го пусне за серийно производство.

Ford mustang by GIUGIARO
Една от популярните разработки на Фабрицио Джуджаро е базирана на новото поколение на култовия автомобил „Форд Мустанг”. Italdesign показа неотдавна в Женева Ford mustang by GIUGIARO. Тази изключителна кола, разработена на базата на популярния спортен автомобил, създаден от Лии Якока през 1964, е идея, отлежавала известно време в съзнанието на Фабрицио Джуджаро. В началото на 2005 той обсъжда идеята си с Джей Мейс, вицепрезидент, отговорен за дизайна на Ford Motor Company, който приема предложението. Ford mustang by GIUGIARO беше завършен в края на 2006 г., а за първи път беше показан на автосалона в Лос Анджелис през ноември 2006. Отличителна характеристика на концепцията Ford mustang by GIUGIARO са вратите-ножици, отварящи се вертикално. Моторът е 4.6-литров V-8, с мощност 500 коня и 5 степенна скоростна кутия.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДЕЙСТВАЩ БОЛИД от F1 ПРИСТИГА В БЪЛГАРИЯ – Ferrari F1-2000
Болидът, с който отборът на Ferrari спечели надпреварата при конструкторите, болидът, с който Михаел Шумахер донесе световна титла за Скудерията, е на път за България. През 2000 г. благодарение на тази кола и на феноменалния Шуми след 21 години без титла от F1 Ferrari тържествува. Периодът от 2000 до 2004 г. е славен за Скудерията и нейния пилот Михаел Шумахер, които доминират над останалите отбори непреодолимо.

Дата на производство: 2000
Двигател: Ferrari Typ 050
Обем на двигателя: 2997 куб.см
Мощност: 850 кс
Цилиндри: V10
Максимална скорост 340 км/ч

Фабрицио Джуджаро
Фабрицио Джуджаро е син на популярния дизайнер Джорджето Джуджаро, създател на дизайнерското студио Spadaconcept, част от Ecole Spada – една от най-старите дизайнерски къщи в Италия.
Роден на 7 март 1965 в Торино, Фабрицио учи изкуства в началното училище “Liceo Artistico”, а впоследствие следва архитектура в Политехническия университет в родния си град.
През 1990 г. Фабрицио започва да посещава редовно студиото на баща си, преименувано на ITALDESIGN-GIUGIARO, в което вече е реализирал свои идеи по проекта Machimoto през 1986 и по проекта Aztec през 1988. През 1991 г. той влиза в борда на директорите и се заема с координацията на цялата развойна дейност по създаването на дизайн за автомобили. Има магистърска степен по бизнес администрация в Unione Industriale di Torino Business School. Има и лиценз за пилот на хеликоптери и малки самолети.
Той е запален фен на всички мото спортове.
През юли 1996 г. Фабрицио Джуджаро е назначен за директор по стайлинга и развойната дейност в Italdesign-Giugiaro. Сред прототипите, които той създава, са Nazca – автомобил със шаси и купе от карбонови влакна, Alfa Romeo Scighera, Volkswagen Syncro и Roadster, Structura, Bugatti EB 118, EB 218, EB 18/3 “Chiron”, концепцията Aston Martin Twenty Twenty, VW W12 World Record Car, изключително успешния модел Alfa Romeo Brera, наградена за концептуален модел на годината от Automotive News през 2003 на изложението в Детройт, Tarek, двуместен офроудър, който участва през 2003 в рали Париж-Дакар и Chevrolet Corvette Moray, който бе показан на 73- тото издание на Автосалона в Женева заедно с проекта на модел B-MPV. Той работи по развитието на Daewoo Matiz и на Daihatsu Move, по новите модели на Maserati – 3200 GT (1998) и Spyder (2001).

Italdesign Giugiaro Spa
На 13 февруари 1968 г. в Торино е създадено дизайнерското студио Spadaconcept с първоначално название Studi Italiani Realizzazione Prototipi S.p.A. Компанията е създадена от две фамилии – Джуджаро и Мантовани, които я притежават и управляват и днес.
Партньорството между Джорджето Джуджаро и Алдо Монтовани обещава да бъде успех от самото начало, заради съчетанието на съзидателен дух и солидни умения, на стил и дизай.
Партнъорството между фамилиите води до успешни проекти по над 120 уникални модела на Alfa Romeo, Audi, BMW, Fiat, Ford Lamborghini, Lancia, Lotus, Maserati, Renault, Saab, Volkswagen, Volvo, Daihatsu, Isuzu, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki, Toyota, Hyundai, Daewoo.
Дейността на студиото започва със създаването на Alfasud за Alfa Rome. Bizzarrini Manta, показана на Автомобилния салон в Торино през 1968, е първата от 75 коли на мечтите, които компанията създава и представя на всички континенти, привличайки огромния интерес на медиите, на професионалистите и на любителите на новости в областта на индустриалния дизайн.
През тези 40 години на съществуването си, Italdesign Giugiaro Spa има успешни партньорства с VW, BMW, Hyundai, Seat, Renault, Chrysler, Ford and Toyota.
През 80-те компанията е поета от второто поколение собственици – Фабрицио Джуджаро и Марко Мантовани.
През 90-те години Italdesign започва експанзия и разрастване като придобива дялове от множество други компании. Фамилната фирма става постепенно интернационална компания. През 1997 за управляващ директор и генерален мениджър е назначен Дарио Труко, човек с дългогодишен опит в автомобилната индустрия.