Начало Лайфстайл Ленд Ровър Ентусиастс в помощ на природата

Ленд Ровър Ентусиастс в помощ на природата

210
0

На 12 август тази година клуб Ленд Ровър Ентусиастс организира и проведе, съвместно с Дирекцията на Национален Парк Рила, акция по ремонт на заслон “Кобилино бранище” и почистване на района.
На едно от Общите събрания на клуба в края на 2006 година се заражда идеята да се използват възможностите на високо проходимите автомобили в помощ на опазването на българската природа. Постепенно идеята прераства в Програма за екологично сертифициране, чиято основна цел е да се помогне на трите национални парка в България – Рила, Пирин и Централен Балкан в усилията да се опази недокоснатата природна среда на тяхна територия и да се поддържа инфраструктурата така, че парковете да станат по-удобни и достъпни за хората.
В инициативата взе участие и автомобилът от марката Land Rover с най-висока проходимост – обновеният Defender, който превозваше обемистите строителни материали, предназначени за ремонта на заслона.
Под ръководството на Владимир Чапкънски, началник на Парков Участък Бели Искър, стартира ремонта – реконструкция на покрива, укрепване и цялостно пребоядисване на заслона.
На кръстопътя на пътеките от Страшно езеро, Рилски манастир, Рибни езера и хижа “Мечит” беше поставен специално изработеният от Мото-Пфое пътепоказателен стълб. А на върха му бе поставен ветропоказател с лика на Defender – защитникът на природата.
Спонсор на мероприятието бе Мото-Пфое, което предостави финансовата и техническа (предоставеният високопроходим Defender) помощ. Помощ в организацията и дейно участие в инициативата взеха и г-н Серезлийски, изпълняващ длъжността Директор на парк Рила, г-н Чапкънски, Началник на ПУ Бели Искър и техните колеги.