Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис не знае защо е бил толкова бърз

Люис не знае защо е бил толкова бърз

61
0

Люис Хамилтън призна, че не знае на какво се дължи невероятно бързата му обиколка, която го изведе на полпозишън за Гран при на Сингапур.

С магически първи тур в 3-ата част на квалификацията пилотът на Мерцедес изпревари Макс Верстапен и Себастиан Фетел със съответно 3 и 6 десети. В същото време неговият съотборник Ботас изостана на 0.7 сек.

„Чувствам обиколката си като магическа. Не знам откъде дойде, заяви Люис. – В нея нямах превъртане на колелата или проблеми с поведението на колата. Успях да мина по максимално добър начин в почти всеки завой.

Не мога да се сетя за място, където можех да съм по-бърз. В последната си обиколка опитах да натисна още и да спра с половин метър по-късно, но колата не го понесе.“

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф определи обиколката на Люис като най-страхотната, която той някога е виждал. „Хората ни в Бракли и Бриксуорт свършиха великолепна работа, за да ни направят конкурентни в Сингапур, заяви австриецът.

– Кой си е мислел, че ще сме на такова ниво. За първи път завладяхме трасето в Сингапур в последните години. Каквито и да са резултатите от състезанието, вече знаем, че сме направили стъпка напред в разбирането на това какво е нужно на колата ни.“