Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: Не знам къде изчезна темпото на Ферари в състезанието

Люис: Не знам къде изчезна темпото на Ферари в състезанието

72
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че не е сигурен къде се е изгубило темпото на Ферари в състезанието за Гран при на Сингапур.

Британецът спечели надпреварата без особени проблеми, като само веднъж бе настигнат плътно от Макс Верстапен, когато двамата изпреварваха няколко изостанали с обиколка коли, които се бореха помежду си. Фетел, който завърши 3-и, вървеше с близко до това на Люис темпо само преди спиранията в бокса.

„Беше тежко състезание и съм изчерпан напълно, каза Люис след финала. – Усещах го сякаш е най-дългото в живота ми. Верстапен ни предложи добра битка. Малко нямах късмет с трафика, като пилотите пред мен постоянно си сменяха посоката на движение и бе трудно да ги следвам.

А Макс имаше шанс и мина по-бързо. Те не ме пускаха и това ме притесни сериозно, но след като ги изпреварих, можех да натисна много и да дръпна напред. Ферари също се бориха този уикенд, но не съм сигурен къде изчезна темпото им в състезанието.“

Хамилтън имаше трудности с изпреварването на Грожан и Сироткин, като Ромен получи 5 секунди наказание за ненавременна реакция да пропусне пилота зад него при сини флагове. След финала Люис получи лично извинение от състезателния директор на ФИА Чарли Уайтинг за случилото се.