Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис: Някой не иска да спечеля шампионата тази година

Люис: Някой не иска да спечеля шампионата тази година

63
0

Люис Хамилтън бе изключително разочарован след отпадането си в Гран при на Малайзия. Пилотът на Мерцедес водеше в състезанието и имаше всички шансове да спечели победата, но двигателят му гръмна в 41-ата обиколка.

Люис крещеше невярващо по радиото „Ааа не, не“, след като моторът му изпуши, а след това се държеше за главата и бавно се прибра към бокса. . Така вместо да си върне лидерството в шампионата, британецът вече изостава с 23 точки спрямо съотборника си Нико Розберг.

„Просто не мога да повярвам, че само моите двигатели се повреждат, заяви Люис след финала, подозирайки конспирация срещу себе си. – Нещо не е наред. Някой трябва да ми даде отговори. Това е недопустимо.

Нещо или някой не иска аз да спечеля тази година. Това е съвсем нов двигател. Направил съм едно състезание с него. Странно е. Има около 43 задвижващи системи от Мерцедес и само моята се повреди.“

Хамилтън заяви още, че според него спечелването на титлата тази година още е възможно, но проблемите през сезона са създали много съмнения в него.