Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци впечатлен от поведението на Верстапен в първия ден от наказанието му

Лиуци впечатлен от поведението на Верстапен в първия ден от наказанието му

75
0
Макс и Йос Верстапен
Макс и Йос Верстапен, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Витантонио Лиуци заяви, че е бил впечатлен от поведението на Макс Верстапен по време на първия ден от наказанието му от общо 2 дни общественополезен труд по време на втория кръг от шампионата на Формула Е в Мароко, Маракеш преди седмица.

Санкцията на холандеца беше наложена за физическите му удари и бутания срещу Естебан Окон след катастрофата им в Гран при на Бразилия в края на миналия сезон. Пилотът на Ред Бул наблюдаваше изпълняваните процедури от стюардите на ФИА в стаята на рейс контрола. Сред тях беше и самият Лиуци.

„Верстапен определено трябва да бъде похвален, каза Лиуци пред италианския Аутоспринт. – Неговият подход беше много добре балансиран. Макс веднага показа голям интерес към работата на стюардите. Ние го въведохме в работата ни, като го питахме от време на време за мнението му за някои ситуации, включително за инциденти в състезанието.

Верстапен показа, че е много зрял. Говорихме за самия него и за сезона му във Формула 1. Той не настояваше да изразява мнението си по определени теми. Макс беше при нас стюардите от 7 сутринта до края на състезанието. През цялото време не си взе почивка, като никога не се разсея и винаги беше фокусиран.“