Начало Рали Льоб отпада, Сордо отново начело в Йордания

Льоб отпада, Сордо отново начело в Йордания

67
0

И след края на втория ден на рали Йордания пилотът на Ситроен Дани Сордо остана начело във временното класиране. Радостта в екипа на французите обаче не бе пълна след отпадането на шампиона Себастиен Льоб.
Французинът доминираше сутринта и с три етапни победи в първите три отсечки успя да поведе с 34 секунди пред втория. По време на придвижването към 12-ти етап той удари на завой с доста ограничена видимост колегата си Конрад Раутенбах. Двата екипажа се разминаха без наранявания, но колите бяха силно засегнати.
Все още не е ясно дали днес Льоб ще може да стартира по системата Супер рали.
Отпадането му даде шанс на Дани Сордо, който с константно добри времена успя да запази първото място и след края на втория ден.
При пилотите на Форд пък се случиха странни събития. След като Яри-Мати Латвала спечели 15-ия етап и извоюва преднина от 11 секунди пред Сордо, той намали значително скоростта си в края на 16-ия етап. Подобна стратегия имаше и Хирвонен. Това даде доста материал за коментари, след като пилотите на Форд обясниха, че тактически не са имали намерение да стартират първи в неделя. Така те ще имат възможност да карат на вече разчитестеното от Сордо трасе, което на макадам определено се превръща в предимство през този сезон.
След първите трима на четвърта позиция след отпадането на Льоб излезе Крис Аткинсън от екипа на Субару. Австралиецът на практика няма за какво да се бори след като пилотите пред и зад него в класирането са на доста голяма дистанция. Урмо Аава зае пета позиция, а останалите места в точките се попълниха от Матю Уилсън, Хенинг Солберг и Федерико Вилягра.