ГП на OAE след:
Последно състезание: Бразилия

Льоб пръв на Корсика

14.10.2007 | Club F1 | коментара Втора поредна победа в световния рали шампионат спечели Себастиен Льоб със Ситроен – французинът бе пръв в надпреварата в Испания преди седмица, а днес взе и тази във Франция. Така три кръга преди края Себ е на 4 точки след Маркус Грьонхолм (Форд) и отново сериозно се върна в борбата за световната титла. Финландецът остана втори в Корсика.

Пилотът на Форд направи силен старт в петък. До края на първия ден обаче Льоб взе лидерството и продължи да увеличава аванса си. В крайна сметка французинът спечели с преднина от 23,7 секунди пред Грьонхолм.

- Не можех да направя нищо повече, освен да спечеля. Доволен съм от резултата, а и стопих две точки от разликата в шампионата – коментира Льоб след финала.

Маркус естествено бе разочарован, че загуби състезанието, но все пак прие нещата откъм добрата страна – загуби само две точки в битката за короната.

- Нямаше как да спечеля. Нямах шанс този уикенд. Така че втори е добре, а и още водя (за шампионата – б.р.) – каза Грьонхолм.

Трети в Корсика бе Дани Сордо с втория Ситроен. Той се движи известно време на втора позиция, но не издържа на темпото на Льоб и Грьонхолм.

Късно снощи от надпреварата отпадна Франсоа Дювал. Във второто си появяване за Кронос Ситроен белгиецът пак вървеше чудесно – на четвърта позиция – преди повреда на електричеството да го извади от борбата. Дювал обясни, че се наложило да премине от автоматична на ръчна смяна на предавките, а и спирачките не работели нормално.

Отпадането на Франсоа изведе на четвъртото място Яри-Мати Латвала с Форд, който днес води ожесточено съревнование за позицията с Петер Солберг. Заради проблеми с гумите обаче пилотът на Субару стана пети.
Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти