Начало Рали Льоб с комфортна преднина в Рали Каталуня

Льоб с комфортна преднина в Рали Каталуня

46
0

Себастиен Льоб направи една чиста серия от етапни победи в първия ден от Рали Каталуня. Така французинът води с 15.8 секунди пред втория – съотборника му в Ситроен, Дани Сордо.

Фордовете са на трета и четвърта позиция, като конкурентът на Льоб за титлата, Мико Хирвонен,е зад своя съотборник – Франсоа Дювал.

Въпреки че приоритетът на Сордо този уикенд бе да помогне на Льоб, като победи състезателите на Форд, испанецът изрази негодуванието си от факта, че съотборникът му отново му се изплъзва.

През целия ден Хирвонен и Дювал си разменяха позициите, но накрая Дювал успя да си запази позицията пред финландеца. Като че ли, изглежда че Хирвонен започва да се настройва за поредна загуба на асфалт.

Петер Солберг заема петата позиция, въпреки че към края той не бе много доволен от колата си. Той е на 13.7 секунди пред Урмо Аава, който успя да изпревари Яри-Мати Латвала и Крис Аткинсън.

След страхотното начало на ралито, 19-годишният частен пилот, Андреас Микелсен, постепенно се смъкна на деветата позиция заради проблем с двигателя. Норвежецът обаче бе доволен от представянето си.

Класиране след първия ден на Рали Каталуня:
1. Льоб (Ситроен) 1ч.10:11.5
2. Сордо (Ситроен) + 15.8 сек.
3. Дювал (Форд) + 41.3 сек
4. Хирвонен (Форд) + 44.1 сек.
5. П. Солберг (Субару) + 1:47.5 мин.
6. Аава (Ситроен) + 2:01.2 мин.
7. Латвала (Форд) + 2:04.4 мин.
8. Аткинсън (Субару) + 2:13.4 мин.
9. Микелсен (Форд) + 2:24.9 мин.
10. Уилсън (Форд) + 3:42.1 мин.