Начало Рали Льоб убедително води след ден 1 в Сардиния

Льоб убедително води след ден 1 в Сардиния

45
0

Себастиан Льоб е убедителен лидер след първия ден на Рали Сардиния. Французинът води пред втория състезател с преднина от 35.7 секунди.

След като си извоюва комфортна преднина сутринта, Льоб можеше да кара малко по-консервативно следобед, като въпреки това пак успя да се откъсне от преследвачите си. Определено трасето подхожда на Ситроен, тъй като съотборникът на Льоб във френския тим Дани Сордо се е бетонирал на второто място.

Петер Солберг се представи повече от добре със Субару,като успя да изпревари съотборника си Крис Аткинсън и Мико Хирвонен с Форд за третото място. Норвежецът обаче се оплака от проблеми със спирачките.

Хирвонен обаче не позволи на Солберг да се откъсне, като засега е само на 5 секунди зад него. Аткинсън е на още 9 зад Хирвонен, като е на път да бъде изпреварен от Джиджи Гали. Гали се представи изключително в следобедната сесия, като даде първо време в четвъртия етап, а след това даде още две времена за топ три.

Яри Мати Латвала имаше проблеми, но се надява да успее да достигне до подиум, въпреки че това изглежда почти непосилна задача.

Позициите след ден 1 на Рали Сардиния:
1. Льоб (Ситроен) 1.31:27.6 ч.
2. Сордо (Ситроен) + 35.7 сек.
3. П. Солберг (Субару) + 53.8 сек.
4. Хирвонен (Форд) + 58.9 сек.
5. Аткинсън (Субару) + 1:09.0 мин.
6. Гали (Аткинсън) + 1:12.3 мин.
7. Латвала (Форд) + 1:31.1 мин.
8. Х. Солберг (Форд) + 1:52.5 мин.
9. Аава (Ситроен) + 2:19.8 мин.
10. Гардемайстер (Сузуки) + 2:22.9 мин.