Начало Рали Льоб увеличава преднината си в събота

Льоб увеличава преднината си в събота

26
0

Себастиен Льоб от екипа на Ситроен увеличи преднината си пред втория в класирането, сътборника му Дани Сордо на минута във втория ден на рали Ирландия. Трети донякъде изненадващо се движи Яри-Мати Латвала от екипа на Стобарт Форд.
В петъчния ден Сордо успяваше до голяма степен да се държи на малка разлика зад световния шампион Льоб, но в събота французинът увеличи преднината си след като испанският му съотборник направи грешка на дългия 17,96 км етап Ballinamallard. Това струваше на Сордо изоставане от почти 40 секунди и борбата за победата в голяма степен се предреши.
На минута и 10 секунди зад Сордо трети след края на втория ден завърши Яри-Мати Латвала, който по всичко изглежда ще успее да се качи на подиум за първи път в кариерата си след като пропусна да направи това в Япония. За четвъртата позиция пък люта битка се води между Мика Хирвонен от екипа на Форд и Петер Солберг със Субару, като разликата помежду им е 15 секунди. За Хирвонен е важно да завърши в шестицата защото едно подобно класиране ще донесе предсрочна титла на Форд при конструкторите.