Начало Moto News Лоренцо и Капироси посетиха легендарната ТТ надпревара на остров Ман

Лоренцо и Капироси посетиха легендарната ТТ надпревара на остров Ман

34
0

Пилотите от MotoGP – Хорхе Лоренцо и Лорис Капироси, посетиха тазгодишното мотоциклетно състезание Tourist Trophy, което се провежда на легендарния остров Ман във Великобритания.

Пилотът на Ямаха бе там в качеството си на посланик на компанията за екипировка Дайнезе, докато неговият колега присъства, за да отпразнува 50-годишнината от първото международно състезание на Сузуки.

Двамата направиха демонстрациони обиколки на легендарното трасе, като принципно заедно с Лоренцо за обиколка трябваше да излезе и 13-кратният шампион в малките класове на мотоциклетната Гран при – Ангел Нието, който обаче предпочете в крайна сметка да се смеси с публиката и да не кара.

„Това място е невероятно. Виждал съм състезанията по телевизията, но нищо не може да те подготви за това трасе. Настилката е много по-неравна, отколкото си представях, а когато видиш с каква скорост минават тези момчета е наистина невероятно.  Това е фантастично състезание, което няма аналог никъде по света“, заяви Капироси.

Колегата му Лоренцо пък добави:

„Направих само една обиколка, но със сигурност бих желал да потренирам още тук. Успях да покарам малко и на задна гума заради феновете, които тук са изключително много. Чел съм за ТТ по списанията и съм гледал репортажи по телевизията, но нищо не може да те подготви за изживяването тук.“

Тази година шампион в ТТ стана Ян Хъчинсън, след като големите му конкуренти Джон Макгинес и Конър Къминс се оттеглиха от надпреварата след катастрофи.