Начало Moto News Лоренцо недостижим и на Каталуня

Лоренцо недостижим и на Каталуня

34
0

Хорхе Лоренцо взе трета поредна победа в MotoGP тази година, след като спечели и днешната Гран при на Каталуня. За последно пилот на Ямаха е правил това преди 24 години, когато това постигна Еди Лоусън.

Днешната победа бе пета за Лоренцо този сезон, като така преднината му в генералното класиране стана 52 точки.

Състезателите, които в момента са единствената реална заплата за пилота на Ямаха – Дани Педроса (Репсол Хонда) и Кейси Стоунър (Дукати), останаха съответно втори и трети днес. Педроса направи чудесен старт, но в крайна сметка просто не можа да отговори на темпото на сънародника си, а Стоунър в един момент дори се озова пети, след като излезе от пистата за момент.

Ранди де Пюние (LCR Хонда) продължава да впечатлява фенове и специалисти. Днес той завърши на четвърто място и успя да задържи зад гърба си новака Алваро Баутиста от тима на Сузуки, който финишира непосредствено зад него.

Поредно добро представяне и за Бен Спийс (Монстер Ямаха Тек 3), който завърши шести днес, въпреки новата за него писта, а зад него остана другият пилот на Сузуки – Лорис Капироси. Осми днес финишира Ники Хейдън с второто заводско Дукати.

Марко Меландри (Сан Карло Грезини Хонда) се завърна на пистата въпреки все още неотминалата травма на рамото си и дори успя да финишира девети, а последният пилот, влязъл в Топ 10 днес, бе Ектор Барбера (Аспар Дукати).