Начало Други Лоренцо ще се възстанови за Донингтън Парк в MotoGP

Лоренцо ще се възстанови за Донингтън Парк в MotoGP

93
0

Хорхе Лоренцо ще вземе участие в британския кръг на MotoGP. Испанецът пропусна домашната си надпревара в Барселона след тежък инцидент по време на тренировките.

Състезателят на Ямаха получи сътресение и освен това нарани ръката си по време на втората тренировка в навечерието на Гран при на Каталуня.

Лоренцо не успя да вземе участие в надпреварата, но за сметка на това от Ямаха потвърдиха, че той ще бъде готов за Донингтън Парк.

Бившият шампион при 250-кубиковите машини ще трябва да носи копринена ръкавица, която да стои под големите състезателни ръкавици.

„Бяха няколко тежки седмици за мен, като да гледам състезанието в Барселона от леглото ми не бе особено забавно. Затова и нямам търпение да се кача отново на байка. Вероятно обаче ще ми се наложи да карам малко по-внимателно този уикенд” – каза Лоренцо.

„Все едно да започна от самото начало, така че ще трябва да променя подхода си. Мога да кажа за Донингтън, че имам страхотни спомени от там – спечелих победата там през 2006 година в клас до 250 см3. Миналата година също карах добре на мокрото трасе.”