Начало Moto News Лоренцо смята Педроса и Стоунър за най-големите си конкуренти

Лоренцо смята Педроса и Стоунър за най-големите си конкуренти

26
0

Преди седмия кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм – MotoGP, лидерът в класирането – Хорхе Лоренцо, е изключително спокоен преди следващото състезание на Каталуня и със солидна преднина – цели 47 точки, след като спечели последните два кръга – на Силвърстоун и Ассен.

„Сега сме с 47 точки преднина пред втория в класирането, така че това значи, че можем да завършваме втори или трети, но другите трябва да спечелят всичките състезания до края на шампионата. Естествено ще се опитаме да победим, но ако не – просто ще гледаме да финишираме.

На теория (Дани) Педроса е фаворитът заедно с нас, тъй като е втори в шампионата, така че той, заедно с (Кейси) Стоунър, е най-опасен. Но всяко състезание е различно, така че ще видим какво ще стане.

Миналата година на Каталуня имах шанса да победя, но Валентино (Роси) постъпи по-умно в последния завой, изпревари ме в самия край, а аз финиширах втори. Тази година без него ще има един пилот по-малко, но другите пилоти и отбори са много конкурентни, така че за да победим, ще трябва да се борим от самото начало до последната обиколка“, обясни Лоренцо, който е печелил на домашното си трасе в 250-кубиковия клас през 2007-ма година.