Начало Moto News Лоренцо спечели Гран при на Индианаполис в MotoGP

Лоренцо спечели Гран при на Индианаполис в MotoGP

67
0

Пилотът на Ямаха Хорхе Лоренцо спечели състезанието за голямата награда на Индианаполис от MotoGP, след като основните му съперници този сезон – Дани Педроса и Валентино Роси паднаха в хода на надпреварата. Така испанецът съкрати изоставането си от съотборника си в генералното класиране наполовина, като сега тя вече е 25 точки.

Роси пък от своя страна записа първото си отпадане за сезона, след като загуби контрол над мотоциклета си в средата на състезанието и падна, като след инцидента ръчката за газта на неговата Ямаха бе повредена и той бе принуден да се прибере в бокса. Съдбата на Дани Педроса бе подобна, но след като падна няколко обиколки след старта, той се отърва без повреди по Хондата си, след което след едно впечатляващо каране успя да завърши десети и да вземе няколко точки.

Така заедно с Лоренцо на подиума се качиха още Алекс Де Анджелис и Ники Хейдън, които завършиха съответно втори и трети. Това бе първи подиум в MotoGP кариерата на Де Анджелис и най-доброто представяне на Хейдън, откакто той е част от тима на Дукати.

За пореден път тази година четвъртата позиция бе заета от Андреа Довициозо, а зад него останаха двамата пилоти на Ямаха Тек 3 – Колин Едуардс и Джеймс Тосланд.

Подновилият договора си със Сузуки Лорис Капироси финишира седми, а останалите пилоти, намерили място в първата десетка бяха съответно Мика Калио, Тони Елиас и Дани Педроса.

Движещият се на чудесната седма позиция Марко Меландри претърпя падане в последните обиколки, докато се бореше с Джеймс Тосланд за шестата позиция, а освен него и Валентино Роси, поради технически проблем бе принуден да се откаже и Николо Канепа.

Ето и пълното класиране от Гран при на Индианаполис, 12-ти кръг от световния шампионат MotoGP:

1 Хорхе Лоренцо, Fiat Yamaha Team 47’13.592
2 Aлекс Де Анджелис, San Carlo Honda Gresini + 9.435
3 Ники Хейдън, Ducati Team + 12.947
4 Aндреа Довициозо, Repsol Honda Team + 13.478
5 Колин Едуардс, Monster Yamaha Tech 3 + 26.254
6 Джеймс Тосланд, Monster Yamaha Tech 3 + 32.408
7 Лорис Капироси, Rizla Suzuki MotoGP + 34.400
8 Mика Калио, Ducati Team + 34.856
9 Tони Елиас, San Carlo Honda Gresini + 45.005
10 Дани Педроса, Repsol Honda Team + 45.377
11 Крис Вермюлен, Rizla Suzuki MotoGP + 45.478
12 Ранди Де Пюние, LCR Honda MotoGP + 52.294
13 Aлекс Еспаргаро, Pramac Racing + 1’03.552
14 Габор Талмаши, Scot Racing Team MotoGP + 1’15.086

не финишират:

Mарко Меландри, Hayate Racing Team 3 об. преди финала
Николо Канепа, Pramac Racing 5 об. преди финала
Валентино Роси, Fiat Yamaha Team 16 об. преди финала