Начало Moto News Лоренцо спечели квалификацията на Каталуня

Лоренцо спечели квалификацията на Каталуня

27
0

Хорхе Лоренцо спечели квалификацията за Гран при на Каталуня от MotoGP с преднина от над 3 десети спрямо втория – Кейси Стонър, въпреки че по време на сесията лидерите се смянаха доста често.

В крайна сметка обаче испанецът надви всички, давайки време от 1:42.046 в самия край на квалификация,а Стоунър остана втори, определено недоволен от поведението на своето Дукати.

Ранди де Пюние направи поредната си чудесна квалификация, давайки трето време и изпреварвайки Дани Педроса и Бен Спийс, които се класираха съответно четвърти и пети.

Съотборникът на Педроса в Репсол Хонда – Андреа Довициозо, успя да се добере до последното място на втора стартова редица, а местата на трета редица бяха заети съответно от Лорис Капироси, Марко Симончели и Алваро Баутиста.

Алекс Еспаргаро пък даде осмо време в последната си обиколка, но рейс-контролът реши да го отмени, след като се видя, че той е пресякъл пистата между завои номер 1 и 2 и така под внимание трябваше да бъде взето второто му най-добро време в сесията, което му отреди 12-то място днес.