Начало Moto News Лоренцо участва в кампания за защита на мотоциклетистите

Лоренцо участва в кампания за защита на мотоциклетистите

25
0

Вицесветовният шампион в MotoGP – Хорхе Лоренцо, взе участие в кампания на испанската полиция за предотвратяване на инцидентите по пътищата с участие на мотоциклетисти.

Пилотът на Ямаха прекара няколко часа заедно с полицейски патрул по пътищата в Барселона, близо до Монтмело и успя да види начина им на работа.

През това време той успя да си поговори с 20 мотоциклетисти, които бяха спряни за проверка, като всички те естествено бяха крайно изненадани, че виждат звездата от мотоциклетната Гран при.

„Никога не съм бил на пътя заедно с полицията и за мен бе наистина интересно да видя как те изслушват мотоциклетистите. Мотоциклетът е прецизна машина, направена за удоволствие. Много малко неща могат да се сравнят с карането на мотоциклет, но то трябва да се прави внимателно. Трябва да уважаваш себе си и всички останали.

Тези, които искат да се състезават, трябва да отидат на пистата. Ако това, да съм тук днес, значи, че един инцидент е бил предотвратен или един живот е бил спасен, тогава значи си е струвало“, заяви Лоренцо.