ГП на OAE след:
Последно състезание: Бразилия

Любителски шампионат по картинг „ШУМЕНСКО OPEN 2006”

31.07.2006 | Мария Панайотова | коментара Любомир Иванов завоюва шампионската титла за месец Юли в Любителския шампионат „ШУМЕНСКО OPEN” на Картинг писта „Лаута”, който се проведе в неделя /30.07.2006г./. На второ и трето място се наредиха Кристофър Пол и Мовсес Казазян. Най-бързата обиколка /00:52,780 мин./ в състезанието завъртя победителят, който даде заявка за първото място още в квалификациите, където взе добра преднина пред другите пилоти и имаше най-добър общ резултат след карането в нормална и обратна посока в своята серия.

В надпреварата участваха 17 човека, които през изминалия месец регистрираха най-бързи обиколки. Победителят за Юли получи предметни награди от Карлсберг България – официален спонсор на първенството по картинг и уикенд за двама в хотел „Белмонт” Пампорово. Тримата призьори за месеца взеха и награди от Шарк България, Хексал и Картинг писта „Лаута”. Те се класираха и за Големия финал, който ще се проведе в края на сезон 2006.

Всички участници в месечния финали на писта „Лаута” от 2006 година получиха лиценз D от Българската Федерация по картинг спорт, който им дава статут на лицензиран пилот любител.

Следващият кръг на надпреварата /финал за Август/ е на 03 септември от 10:00ч.

Класирането след двата манша:

1. Любомир ИВАНОВ

2. Кристофър ПОЛ

3. Мовсес КАЗАЗЯН

4. Александър НЕДЕЛЧЕВ

5. Гавраил МАДЖАРОВ

6. Бойчо КАЧУЛЕВ

7. Видол ПАЧЕВ

8. Михаил ДЖУРОВПрепоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти