Начало Картинг Любителски шампионат по картинг „ШУМЕНСКО OPEN 2006”

Любителски шампионат по картинг „ШУМЕНСКО OPEN 2006”

112
0

Любомир Иванов завоюва шампионската титла за месец Юли в Любителския шампионат „ШУМЕНСКО OPEN” на Картинг писта „Лаута”, който се проведе в неделя /30.07.2006г./. На второ и трето място се наредиха Кристофър Пол и Мовсес Казазян. Най-бързата обиколка /00:52,780 мин./ в състезанието завъртя победителят, който даде заявка за първото място още в квалификациите, където взе добра преднина пред другите пилоти и имаше най-добър общ резултат след карането в нормална и обратна посока в своята серия.
В надпреварата участваха 17 човека, които през изминалия месец регистрираха най-бързи обиколки. Победителят за Юли получи предметни награди от Карлсберг България – официален спонсор на първенството по картинг и уикенд за двама в хотел „Белмонт” Пампорово. Тримата призьори за месеца взеха и награди от Шарк България, Хексал и Картинг писта „Лаута”. Те се класираха и за Големия финал, който ще се проведе в края на сезон 2006.
Всички участници в месечния финали на писта „Лаута” от 2006 година получиха лиценз D от Българската Федерация по картинг спорт, който им дава статут на лицензиран пилот любител.
Следващият кръг на надпреварата /финал за Август/ е на 03 септември от 10:00ч.

Класирането след двата манша:

1. Любомир ИВАНОВ
2. Кристофър ПОЛ
3. Мовсес КАЗАЗЯН
4. Александър НЕДЕЛЧЕВ
5. Гавраил МАДЖАРОВ
6. Бойчо КАЧУЛЕВ
7. Видол ПАЧЕВ
8. Михаил ДЖУРОВ