Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес с по-добро сцепление благодарение на аеродинамичните си новости

Мерцедес с по-добро сцепление благодарение на аеродинамичните си новости

100
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън бе най-бърз в петъчните свободни тренировки за Гран при на Русия, а съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас зае втора позиция в класирането. Тимът от Бракли имаше програма, съсредоточена върху поведението на различните типове гуми. Екипът тества и аеродинамични новости по автомобилите си, благодарение на които колите бяха с по-добро сцепление.

„Преди Сочи бе една от по-слабите за мен писти, особено миналата година. Ето защо работих много, за да разбера какъв баланс е необходим на това трасе и какво мога да подобря”, коментира Хамилтън. „Денят бе добър в това отношение. Научаваме все повече неща от всеки изминал старт. Последните няколко надпревари ни помогнаха да разберем как е необходимо да започваме състезателния си уикенд. Сега имаме доста новости, у дома хората продължават да се трудят и е много окуражаващо, че и на този етап от сезона продължаваме да получаваме нови компоненти, работейки вече и върху колата за догодина.”

Ботас каза от своя страна, че според резултатите Мерцедес изглеждат конкурентоспособни в сравнение със съперниците си. И той като сънародника си Кими Райконен обаче отбеляза, че днес е петък, тоест важните битки тепърва предстоят.

„Първоначалното усещане в колата бе добро. Имаме още работа за вършене. Трудно е да се постигнат перфектни настройки за всеки завой на тази писта, защото се изисква различен баланс в отделните части на обиколката. Аеродинамичните ни новости допринесоха за по-добро сцепление. Ще видим дали това ще е достатъчно за силно представяне. Ферари изглежда днес не показаха всичко, на което са способни и вероятно утре ще са по-силни. Според мен битката ще е много близка, така че трябва да продължим да работим”, допълни Ботас.