Начало Рали Много емоции и адреналин на Дамското рали в Благоевград

Много емоции и адреналин на Дамското рали в Благоевград

230
0

Много емоции, свистящи гуми, бензин и адреналин предложи Дамското рали в Благоевград, което бе възстановено след 5 г. прекъсване и се проведе на площад Македония. Това стана възможно благодарение на усилията на Община Благоевград и Спортен клуб „Диамо“. Дамското рали е подкрепено и от Българската федерация по автомобилен спорт.

Тази година надпреварата бе под наслов „На високи токчета“, а участие в нея взеха 16 отбора от България и Македония. Те бяха разделени в два класа – Мини и Макси, в зависимост от мощността на автомобилите им.

Въпреки дъждът, който се изсипа по това време в Благоевград, екипажите демонстрираха майсторско управление. В трите етапа публиката видя предно и задно паркиране, шофиране около и между конуси, както и три майсторски упражнения.

Голямата награда – „Купата на кмета“, спечели екипаж Констанца Томова с навигатор Александра Литкова. Тяхното шофиране бе най-атрактивно, а показаха и голямо майсторство.

В първия етап една от предните гуми на автомобила им Фиат Сейченто, се спука, но въпреки това екипажът успя да завърши етапа и дори даде едно от най-добрите времена.

В клас „Мини” първо място бе за Симона Грънчарска и Ралица Зулянска, които се представиха с Мини Купър, на второ място се наредиха гостите от Македония – Валентина Милошевска и Бръзанова, които участваха  с Опел Корса, а трета позиция бе за Констанца Томова и Александра Литкова.

В клас Макси на първо място бе екипажът Недялка Христова (пилот) и Мирослава Миленкова (навигатор) от Кюстендил, второ място бе за Боряна Василева (пилот) и Михаела Аузяк от София, а трето място за Теодора Иванова (пилот) и Марияна Димитрова от Русе.

Виктория Гочева пък получи специална награда за „Най-млад участник“. За всички участници и победители имаше подготвени грамоти, купи и много награди. Наградите бяха осигурени от организаторите, партньорите и спонсорите на автомобилната надпревара.