Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можех да съм още по-бърз, убеден е Фетел

Можех да съм още по-бърз, убеден е Фетел

56
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел спечели първата позиция на грида за Гран при на Азербайджан, но след финала на квалификацията заяви, че останал малко разочарован от последния си бърз тур.

„Много съм щастлив от резултата, но в трети завой на финалната си обиколка блокирах колелата. Знаех, че колата ни е добра и в първите два завоя вече бях с десета и половина от секундата по-бърз, отколкото в предходния си тур. Тогава, предполагам, ударих неравност при спиране и ги блокирах. В крайна сметка взех завоя, не загубих много, но прилепянето след това не бе същото. Мисля, че можех да съм още по-бърз”, коментира Фетел.

„Състезанието ще е дълго. Според мен е особено важно да може да се бориш за полпозишъна, за да имаш добър шанс в надпреварата. А и въпреки добрите резултати в квалификациите, ни предстои още много работа. Знаем, че автомобилът ни може да е по-бърз. Трябва да останем съсредоточени и да продължим да натискаме.”

Кими Райконен вървеше много силно в своя последен бърз опит на трасето в Баку, но сбърка на финала.

„Скоростта ми бе висока, усещането в колата – наистина добро. Знаех, че е много силен тур. При влизането в последния завой внимавах, защото вятърът прави преминаването му сложно през целия уикенд. Поради някаква причина обаче излетях настрани при излизането от кривата. Успях да върна колата на трасето, но обиколката бе съсипана. Убеден съм, че без тази грешка щях да съм в далеч по-добра позиция. Болезнено е да объркаш така нещата в последния завой, много съм разочарован. Но утре е нов ден и ще дадем най-доброто от себе си”, каза финландецът.