Начало Formula E News Мерцедес сключи споразумение с Формула Е за участие в петия сезон на...

Мерцедес сключи споразумение с Формула Е за участие в петия сезон на шампионата

65
0

Мерцедес-Бенц Гран при сключи споразумение с Формула Е за участие в първенството за електрически автомобили през петия сезон на сериите (2018 – 2019 г.).

Във Формула Е се допускат максимума 12 тима. За пети сезон ще има два нови слота, като тогава отборите ще трябва да използват един болид на пилот за цяла състезателна дистанция. Понастоящем пилотите сменят колите по време на надпревара.

„Радваме се, че резервирахме един от двата нови слота за Мерцедес”, коментира главният изпълнителен директор на Формула Е Алехандро Агаг. „Шампионатът иска да се превърне в платформа, която автомобилните производители да използват за тестване и развитие на технологиите, които ще влагат в серийните си модели. Възможността да включим бранд като Мерцедес е страхотен шанс за нас. В шампионата вече присъстват Рено, Ситроен/DS, Ауди, Махиндра, Ягуар, както и нови футуристични марки като Фарадей Фючър и Некстев .”

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви, че концернът от Щутгарт наблюдава развитието на Формула Е с огромен интерес и продължи: „В момента проучваме възможностите за бъдещето на автомобилния спорт. Радваме се, че това споразумение ни дава възможност да влезем в първенството през петия му сезон. Електрическото задвижване ще играе главна роля в бъдещето на автомобилната индустрия, а състезанията винаги са били изследователско-развойна платформа.”