Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 М. Шумахер: “Майка ни обичаше да гледа как се състезаваме”

М. Шумахер: “Майка ни обичаше да гледа как се състезаваме”

49
0

След първите три неуспешни за Ферари състезания, тифозите очакваха с голямо нетърпение домашното Гран при. Въпреки победата на Михаел Шумахер обаче състезанието не може да се превърне в празник заради съпричастието на всички към нещастието на братя Шумахер.
Малко след състезанието вместо победителят Шумахер на задължителната пресконференцията се яви Жан Тод. Все пак няколко часа по-късно Михаел за първи път след смъртта на майка си направи официално изявление.
“Майка ми обичаше да идва на пистата за картинг. Тя обичаше да ни гледа, как летим по старата писта в Керпен, обичаше да гледа и как се състезаваме. Майка ми и баща ми винаги са ни подкрепяли и те направиха възможно настоящето ни. Тя би искала ние да вземем участие в това състезание, сигурен съм в това. Всички в нашия тим, наистина всички – президентът, техниците, инженерите, механиците и дори готвачите ми дадоха да разбера, че стоят твърдо зад мен в този ужасен ден. Това ми повлия доста окуражаващо.”
Подобаващо количество утешителни думи получиха и двамата братя за тяхното отлично представяне през уикенда, който ще остане в спомените им с горчив привкус.
“Искам да изразя своето възхищение от Михаел Шумахер, като човек и пилот”, заяви след края на състезанието президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло. “Искам също така да поздравя Рубенс Барикело за отличното състезание и да изпратя с благодарност в историята F2002, която със сигурност е най-добрата кола в историята ни. Искам да използвам и възможността да кажа, че победата на Михаел показа на всички, че не може да се говори за криза във Ферари.”