Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен е най-опасният пилот, срещу когото съм карал, твърди Гасли

Магнусен е най-опасният пилот, срещу когото съм карал, твърди Гасли

173
0
Пиер Гасли

Пиер Гасли смята, че Кевин Магнусен е най-опасният пилот, срещу когото някога се е състезавал. Двамата се сблъскаха в края на състезанието в Баку, след като пилотът на Хаас направи маневра вляво и удари французина на супербързия завой 20, който отвежда пилотите към старт-финалната права.

Стюардите на ФИА решиха, че виновен за инцидента е Магнусен, като определиха маневрата му като непредвидима и ненужна. Датчанинът получи санкция от 10 секунди и 2 наказателни точки към състезателния му лиценз. Така към днешна дата Кевин вече има 7 т. и е на 5 от това да пропусне 1 състезание.

Според Гасли, Магнусен нарочно го е ударил и пратил в стената, и то при скорост от около 300 км/ч. „Кевин е най-опасният пилот, срещу който съм се състезавал, каза Пиер. – Той ме прати в стената при рестарта когато бяхме с 300 км/ч.

И двете ми предни колела бяха във въздуха, като освен това се счупи едното огледало и се изкриви кормилното управление. Кевин  ми каза, че не ме е видял, защото е имал вибрации и повреди по колата. Но това не ме интересува. Той изкара цялото състезание в този стил и знаеше много добре какво прави.”

Според Гасли Магнусен винаги кара по този опасен начин и това е извън допустимото. Според него за такава маневра, пращаща съперник към стената при толкова висока скорост, на пилота трябва да бъдат наложени половината наказателни точки (6) от целия лиценз (12).

Вижте тук видео от инцидента