Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен недоволен от огледалата в F1

Магнусен недоволен от огледалата в F1

123
0
Кевин Магнусен,Хаас

Кевин Магнусен е недоволен от огледалата във Формула 1 в последно време, които според него не дават възможност на пилота да вижда добре какво се случва зад него. По думите на датчанина те ограничават видимостта в ключови моменти от състезанията.

В последните 2 сезона пилотът на Хаас често е критикуван от съперниците си, че прави опасни маневри при защита на позицията си. Последният такъв случай беше от Гран при на Япония на Сузука в битката с Шарл Льоклер.

Стюардите на ФИА тогава решиха, че Магнусен няма вина за инцидента и не го наказаха, но по-късно състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг промени мнението си и каза, че решението не е било правилно, тъй като Кевин е направил маневра вдясно твърде късно.

„Мисля, че Чарли е прав, защото аз мръднах твърде късно, каза Магнусен. –  Но проблемът е в това, че не можеш да видиш пилота зад себе си, докато той не предприеме маневра. Тогава вече го виждаш. Това е проблем, който трябва да решим заедно.“

ФИА вече обяви, че ще има промени в правилата за огледалата за 2019 г. Те ще бъдат разположени по-ниско и по встрани, за да виждат пилотите по-добре какво се случва зад тях. Освен това ще бъдат премахнати елементите по тях, които носят аеродинамични ползи.

„Задното крило освен това ще бъде разположено по-високо и следователно видимостта трябва да е по-добра, каза още Магнусен. – Със сегашното разположение на спойлера, когато някой е точно зад теб, ти не го виждаш. Като цяло със сегашните коли видимостта е лоша. Виждаш пилота зад теб само в завоите или когато са под определен ъгъл.“