Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Отново сме най-добри от останалите и това бе целта ни

Магнусен: Отново сме най-добри от останалите и това бе целта ни

36
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен остана изключително доволен от класирането си в квалификацията за Гран при на Германия на Хокенхайм.

Пилотът на Хаас зае 5-ото място, като пред него бяха само коли на 3-те водещи отбора – Ферари, Мерцедес и Ред Бул. Датчанинът се възползва и от проблемите на Хамилтън и Рикиардо, които ще стартират по-назад.

„В края направих чудесна обиколка, каза Кевин. – Но не можехме да победим Ред Бул. Те още са твърде напред за нас, за да се борим с тях. Но сме най-добри от останалите и това бе целта ни. За състезанието се надяваме, че пилотите пред нас ще направят добър старт. Така ще имаме чиста писта пред себе си, за да си свършим нашата работа.“

Другият пилот на Хаас Ромен Грожан също се представи добре и се нареди 6-и в решетката. Той бе с 0.4 сек по-бавен от Магнусен в 3-ата част на квалификацията, като допусна грешка във втората си обиколка, но въпреки това остави зад себе си двамата пилоти на Рено – Хюлкенберг и Сайнц.

Ромен заяви също, че се надява екипът му да остане най-добрият от останалите в състезанието, като не смята, че ще може да задържи зад себе си идващите отзад Хамилтън и Рикиардо, тъй като те разполагат с много по-бързи коли.

За историята на основателя на екипа на Хаас – Джийн Хаас и неговите методи по пътя към успеха, четете в новия брой 217 на списание ClubS1