Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен възхитен, че е успял да задържи Ботас зад себе си

Магнусен възхитен, че е успял да задържи Ботас зад себе си

52
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен е останал възхитен от факта, че е успял да задържи зад себе си Валтери Ботас и да завърши на 6-о място в Гран при на Франция. Пилотът на Хаас избегна мелето на старта, като мина през зоната за сигурност и излезе на 5-а позиция след потегляне от 9-а.

В хода на състезанието датчанинът загуби позиция от Райконен и Себастиан Фетел и беше 7-и. Но малко преди финала движещият се пред него Карлос Сайнц с Рено загуби мощност заради повреда в MGU-K и Магнусен мина с едно място напред, като в същото време задържа зад себе си Ботас.

„Беше добро състезание за нас, като свършихме всичко както трябва, каза Кевин. – В началото имах много трудности с гумите ултрасофт в първата серия от обиколки. Те прегряха и задните гуми се пързаляха. Предните гуми обаче работеха добре и износването беше ниско.

Когато сложихме гумите софт, аз започнах да ги пазя малко повече. И когато бях поставен под напрежение от Ботас, започнах да натискам и гумите се съживиха, като можех да съм по-бърз с 0.4-0.5 сек на обиколка. Точно това, от което имах нужда.“

Спортният директор на тима Гюнтер Щайнер добави: „Много сме щастливи да завършим 6-и. Имахме малко късмет, че Карлос имаше проблем в края, но в същото време нямахме шанс с Ромен, защото той получи наказание (Грожан получи 5 сек за инцидента в началото, като завърши 11-и и не взе точки).“