Начало Автомобили Mahindra дебютира със златен медал на Auto City Пловдив

Mahindra дебютира със златен медал на Auto City Пловдив

174
0

Индийската марка Mahindraвече стъпи на българския пазар. Автомобилите бяха представени днес пред медиите по време на Международен технически панаир Пловдив 2018. Броени часове след представянето малкият градски автомобил Mahindra KUV 100 спечели „Златен медал“ в категория „Транспорт и автомобилна техника“. Така стъпването на марката в България бе изключително успешно.

Официален дистрибутор и партньор на индийската марка у нас е ASTRECO MOTORS, част от AstrecoHolding, в който влизат и първите дилърства на бранда в България – БултракоМоторс. По време на изложението автомобилите KUV100 и XUV500 бяха представени на щанда на БултракоМоторс. Автомобилите бяха представени от ДжоузЕбенийзър, оперативен директор на MAHINDRA EUROPE и от Костадин Грозданов, изпълнителен директор на Астреко холдинг.

На церемонията присъства и МанмиитЧабра, регионален мениджър развитие дилърската мрежа на европейската секция на Mahindra. Те представиха официално моделите KUV100, номиниран за „Златен медал“ на Международния панаир Пловдив, и 7-местния XUV500 и предварително разкриха подробности за бъдещ нов пикап от Индия, който ще дебютира през 2019-а година.

Основната премиерана марката за българския пазарKUV100, която вече има и златно отличие идва у нас броени месеци след европейската си премиера през април в Милано. Автомобилът е компактен градски SUV за тези, които желаят да изпробват нови пътища и обичат да излизат отвъд отъпканите пътеки. Освен KUV100, на Международния панаир Пловдив беше представен и 7-местниятXUV500, а представителите на марката предварително разкриха подробности за бъдещ нов пикап от Индия, който ще дебютира през 2019 г.

„Днес полагаме ново начало с автомобилната марка Mahindraи новата ни компания АстрекоМоторс, неин официален представител за България. Първият оторизиран дилър ще бъде добре познатият ви БултракоМоторс с клоновете си в София, Пловдив и Варна, който също е част от Астреко Холдинг. В най-скоро време ще разширим дилърската мрежа“, заяви Костадин Грозданов, изпълнителен директор на Астреко Холдинг по време на пресконференция на Международен панаир Пловдив.

През 2015 г. маркатаMahindra  навърши 70 години. Реалната й стопанска дейност стартира през 1949 г. чрез сглобяването на автомобили Jeep. „ДнесMahindraeнай-големият производител на трактори в света, а автомобилната гама на марката включва общо 13 модела, сред които и електромобили“, подчерта Ебенийзър.

От 2015 г. към нейното портфолио се присъедини и италианската дизайнерска фирма Pininfarina. Това е нов белег на международната експанзия на Mahindra, тъй като преди това компанията закупи и южнокорейскияпроизводителSsangYong. С инвестициите на Mahindra, AutomobiliPininfarina ще проектират, конструират и произвеждат високотехнологични продукти, с екстремни характеристики, луксозни електрически автомобили за най-претенциозните световни клиенти.

Mahindraе познато име и в света на FIAFormula Е, където се състезават електрически болиди. Нещо повече – марката е сред основоположниците на тази нова дисциплина и се включва в екологичната надпревара още от първото й издание през 2014 г.

По време на AutoCityПловдив посетителите ще могат да видят за първи път два висококачествени автомобила от категорията SUV– компактния SUVKUV100 и 7-местнияXUV500. И двата модела предлагат на достъпна цена лукс, удобства и качество, характерни за автомобили от по-висок клас. По-късно на българския пазар ще бъдат представени и още нови попълнения в гамата на Mahindra – пикапи и SUVмодели.

Заедно с премиерата на автомобилите Mahindra, от AstrecoHolding представиха новият Honda HR-V, който също направи премиера в Европа сами преди няколко месеца. В същото време БултракоМоторс Пловдивнаскоро обявиха дилърството на Subaru в Града под тепетата. На пресконференцията бе обявено от Ангелина Деведжиева – управител на дилърството в Пловдив, че автомобилите на японската марка се продават много успешно и в града е имало нужда от тях, тъй като клиентите ги търсят.