Начало Автомобили Mahindra и Reva представиха в Ню Делхи електрическия автомобил e2o

Mahindra и Reva представиха в Ню Делхи електрическия автомобил e2o

260
0
Mahindra e2o

Mahindra представиха в Ню Делхи (Индия) нов електрически автомобил – e2o. Това е двуврат хечбек с четири пълноразмерни места, внимателно подбран стил и характеристики, които все още са рядкост за голяма част от колите в страната като автоматична трансмисия и възможността за заключване посредством мобилно приложение. Идеята на модела е да привлече потребители в светлината на покачващите се цени на горивата. Косвено целта е да се работи по намаляване вредните емисии във въздуха в Индия.

Батерията на е2д позволява пробег от 100 километра и максимална скорост от 80 км/ч.

Mahindra e2o е почти перфектната амалгама от много напредничави автомобилни технологии, електроника и информационни приложения – уникален синтез, който вярваме, че ще ни помогне да оформим и създадем заедно с клиентите ни бъдеще но персоналните мобилни решение – заяви основателят на Reva Четан Маини на представянето.

Обявената цена на модела е малко над 11 000 долара, но тя важи само за Ню Делхи, където се предлага 29% субсидия за покупката на електрически коли. Без това подпомагане стойността скача на почти 15 500 долара.

е2о е вторият проект за електрически автомобил на производителя Reva, който преди повече от десетилетие не постигна особен успех с REVAi. Компанията бе купена от Mahindra през 2010 г. Очакванията са новата фабрика на концерна да произвежда по 30 000 е2о до три години.