Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън подготвят сериозни аероподобрения за МР4-26

Макларън подготвят сериозни аероподобрения за МР4-26

54
0
Люис Хамилтън

Гран при на Великобритания е не само домашно състезание за Макларън, но и много важен кръг за тима от Уокинг, опитващ се да стопи разликата до доминиращите в световния шампионат на Формула 1 Ред Бул.

Отборът обаче изостана значително във Валенсия, изпреварен там и от Ферари. На Силвърстоун пък влиза в сила забраната за обдухване на дифузьора при спряно подаване на газ и това допълнително утежнява работата на всички. Люис Хамилтън (който е сериозно изнервен от изоставането и добре информирани източници твърдят, че не крие яда си по време на брифингите с екипа) очаква тя да коства доста на тима. Темата е разгледана подробно и в последния брой на списание ClubS1 (140, юли).

За Англия Макларън подготвят сериозни аеродинамични новости по МР4-26 в търсене на повече аеропритискане, каквото липсваше в Гран при на Европа. Част от елементите ще се тестват директно на Силвърстоун, докато Бътън вече изпробва новите карти за управление на двигателя (съобразени с последните изисквания). Това бе и причината той да загуби доста време по време на тренировките във Валенсия и да не настрои толкова добре колата си, колкото съекипника си.

Въпреки всичко в Макларън се стараят да са положително настроени, за което свидетелства и изявлението на шефа на тима Мартин Уитмарш преди състезателния уикенд.

Моментът е изключително вълнуващ и за отборите, и за феновете, тъй като отиваме на един почти чисто нов Силвърстоун, а тази писта е дом на Формула 1 във Великобритания още от раждането на световния шампионат през 1950 г. За нас е невероятно, че наблюдаваме как тя става все по-добра и по-добра, продължавайки да поставя нови стандарти. Миналата година за първи се състезавахме на новата конфигурация, но сега питлейн и падок комплексът ще затвърдят мястото на трасето сред най-добрите състезателни писти в света. Що се отнася до скоростта ни, то съм оптимист, че ще останем конкурентоспособни – заяви Уитмарш.