Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън разчитат на новостите в колите си за домашния си старт

Макларън разчитат на новостите в колите си за домашния си старт

35
0
Дженсън Бътън

Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Люис Хамилтън бяха в добро настроение днес на пистата Силвърстоун, където утре започва уикендът за Гран при на Великобритания. Двамата английски световни шампиони са в центъра на вниманието на медиите преди домашния си старт в Гран при и цяла седмица обикаляха по какви ли не промоционални и спонсорски събития, свързани и с надпреварата, и с отбора им.

Успехите на Бътън и Хамилтън на Силвърстоун обаче се различават сериозно. Тазгодишното издание на състезанието е 12-о за Дженсън, а най-доброто му класиране досега е четвърто място. За разлика от него Люис спечели полпозишън още в дебюта си през 2007 г., а през 2008-а спечели победата.

Всички искаме да спечелим, а тук още не съм побеждавал и ще се боря за това – сподели Бътън. – Състезанието е наистина специално за нас като британци, тъй като феновете са невероятни, атмосферата – страхотна и се надявам да се представим на ниво. Последната надпревара показа, че Ред Бул са много силни, но ние разполагаме с много нови неща, които се надяваме да ни помогнат. Ще трябва обаче да изчакаме и да видим какво ще стане, да разберем как работят колите, защото подготовката е ключът към успеха.

Бътън не пожела да дискутира ситуацията с договора си на фона на стартиралите вече слухове за това кой от пилотите къде може да отиде за сезон 2012 г. Той заяви, че понастоящем има по-важни неща от контрактите за догодина, а и че е щастлив там, където се намира сега.

Съотборникът му от своя страна се върна назад в годините, споделяйки, че още от средата на 90-те години на миналия век се представя прекрасно на Силвърстоун.

Трасето е страхотно място, където израснах и това го прави безкрайно специално за мен. Тази година нещата са доста по-различни – не завиваш натам, накъдето си свикнал още на влизане например, но иначе всичко е впечатляващо. Промените в правилата вероятно ще имат някакво влияние, но по-скоро за Ферари, Рено. Нашият отбор свърши великолепна работа по адаптирането към новите изисквания, изпробвахме някои неща на симулатора и усещането е позитивно – коментира Хамилтън.