Начало Рали Малко вероятно е завръщане на Грьонхолм

Малко вероятно е завръщане на Грьонхолм

28
0

Шансовете за завръщане на Маркус Грьонхолм в Световния рали шампионат със Субару Импреза изглежда намаляват, след като от базирания в Банбъри тим са променили евентуалната сделка за връщането на оттеглилия се шампион.

Първоначално източници до тима на Субару бяха потвърдили, че отборът иска да наеме Грьонхолм за четири състезания. Тогава финландецът обаче изразил нежелание да се връща за толкова малко.

Съответно промяната в потенциалното споразумение се предполага да е мотивирано от финансовия фактор. Бюджетът на Субару за следващата година е бил орязан от компанията майка Фуджи Хеви Индъстрис и по този повод парите за състезателя са щели да идват само от Продрайв.

„Засега нищо не е потвърдено около Маркус. Сделката не е открита, като разглеждаме различните опции. Една от тях може да е споразумение за пълен сезон с 12 кръга.”

Ричард Тейлър, директор в тима на Субару, каза: „Коментирането на договорите не е част от нашата политика.”

Говорител на Грьонхолм каза: „Те (Грьонхолм и Субару) бяха близо до сделка, но сега нещата изглеждат малко трудни. Маркус има представа какво споразумение иска, а те не го предлагат – определено не e това нещо с четирите състезания. Не мисля, че това е добре за него.”