Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маневрата на Рикиардо срещу Ботас бе брутална, смята Тото Волф

Маневрата на Рикиардо срещу Ботас бе брутална, смята Тото Волф

74
0

Изпреварването на Даниел Рикиардо срещу Валтери Ботас е било брутално и финландецът е трябвало да предприеме действия, за да не се стигне до инцидент.

Пилотът на Ред Бул предприе агресивна маневра в битката за победата с Ботас в края на състезанието, като атакува от вътрешната страна на завой 4 с много късно спиране. Опитът се оказа успешен и Даниел поведе и в последствие спечели състезанието.

„Даниел е един от много добрите пилоти и го доказа отново, каза Волф. – Той беше много ефективен, като изчака да дойде неговия шанс. Беше агресивен, когато е необходимо. Като цяло направи много добро състезание.

Само маневрата му срещу Валтери беше малко брутална. Но тя проработи, като Ботас му помогна, избягвайки инцидент. Но това е състезание и е страхотно.“

Волф също така похвали Ботас за представянето му, което бе по-добро от това на Хамилтън почти през целия уикенд. „Единственото позитивно нещо беше състезанието на Валтери, каза австриецът.

– Той кара невероятно и не допусна грешки. Беше единственият пилот, който не направи такива в състезанието. Нямаше късмет с излизането на колата за сигурност. Ако не беше оставил място на Рикиардо в последния момент, Даниел можеше да го извади от надпреварата.“