Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марио Андрети със зрелищна катастрофа на тестове преди Инди 500

Марио Андрети със зрелищна катастрофа на тестове преди Инди 500

53
0

Марио Андрети направи зрелищна катастрофа по време на тестовете предшестващи Инди 500. Както е известно в състезанието взимат участие само пилоти, които са се квалифицирали. Тъй като в момента пилотите на отбора на Майкъл Андрети – Дарио Франкити и Тони Канаан – са извън строя, 63-годишният Марио е предложил своите услуги на сина си. Регламентът позволява пилот, който се е класирал, да отстъпи мястото си на друг.
В последните минути на тестовете вчера се случва катастрофата, от която Марио Андрети се отървава без сериозни последици. Кени Брак се завърта на завой 1, след като получава технически проблем и се забива в мантинелите. Летящият зад него Андрети се удря в отломки от болида на Брак, колата му се вдига във въздуха, удря се в огражденията и се преобръща четири пъти около оста си, след което отново пада на гумите си. Най-накрая болидът се спира в огражденията на завой 2, откъдето Марио е изваден без проблеми.
“Аз съм ОК, но не мисля да разправям на жена си за случилото се”, казва с усмивка Андрети след инцидента. Той е особено доволен от тренировката преди инцидента и на въпрос, дали ще участва в състезанието, което ще се проведе през май, той отговаря с многозначителното: „Oh yeah!“…