Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Райконен не е опция за Ред Бул, някой от младите таланти...

Марко: Райконен не е опция за Ред Бул, някой от младите таланти ще смени Уебър

95
0
Дитрих Матешиц,Хелмут Марко

Слуховете за връщане на Кими Райконен във Формула 1 с тима на Ред Бул от последните ден-два бяха отхвърлени от съветника на екипа и на собственика Дитрих Матешиц доктор Хелмут Марко.

Поведението на Марк Уебър малко преди финала на Гран при на Великобритания предизвика поредните приказки за това дали ще остане в тима от Милтън Кийнс. Името на световния шампион за 2007 г. пък често се впряга в спекулации, но самият Кими не проявява и минимално желание да се връща в Гран при. Вместо това се пробва в НАСКАР, за което може да научите повече в новия брой на ClubS1 (140, юли).

Кими Райконен въобще не стои на дневен ред пред нас – бе категоричен Марко. – Той няма да кара Ред Бул [във Формула 1]. Слуховете са пресилени и откровено абсурдни.

Той допълни, че някои от младите таланти, подкрепяни от австрийския гигант за напитки, ще замени Марк Уебър, когато е готов. Смята се, че най-голям шанс за това има Даниел Рикиардо. Доскоро трети пилот на Торо Росо, той дебютира като титуляр в F1 на Силвърстоун, макар и за друг отбор – Испания Рейсинг. Запознати твърдят, че така Ред Бул искат младежът да навлезе в спорта и да придобие опит.

В немската преса за мястото на Уебър се спряга и Нико Хюлкенберг. Младият германец загуби кокпита си в Уилямс, след като не успя да намери достатъчно спонсори. Понастоящем той е трети пилот във Форс Индия, но не губи надежда, че ще се върне на стартовата решетка. Нико вече има зад гърба си един сезон във Формула 1 и освен това спечели полпозишъна в Бразилия – квалификацията бе повлияна от времето, но постижението въпреки това бе чудесно.

При толкова варианти – при това с млади и талантливи състезатели – Райконен просто не е опция за Ред Бул. Финландецът освен това е доста скъп, а Матешиц едва ли ще се съгласи да му плаща особено висока заплата.