Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Рикиардо няма за какво да ходи във Ферари и Мерцедес

Марко: Рикиардо няма за какво да ходи във Ферари и Мерцедес

105
0
Даниел Рикиардо,Хелмут Марко

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко смята, че няма основателна причина Даниел Рикиардо да отива в тимовете на Ферари или Мерцедес. Според австриеца там той би бил пилот №2.

След победата на австралиеца в Монако мнозина смятат, че цената му вече е по-висока и в Ред Бул трябва да му предложат наистина добър договор, за да остане той при „биковете“ и след края на тази година.

„За нас нищо не се е променило, каза Марко пред немския Auto Bild след състезанието в Монако. – Ние искаме да го запазим при нас и Даниел знае това. Защо той трябва да ходи в Мерцедес или Ферари? За да бъде пилот №2 там ли?

С нас Рикиардо има равни възможности със съотборника си със същото оборудване и без отборни заповеди. Мисля, че той също знае това. Искаме да подпишем нов договор с него възможно най-скоро.“

В тази връзка след надпреварата в Монте Карло лидерът в шампионата Люис Хамилтън каза, че с изненада е научил, че Рикиардо спечели по-малко от Верстапен в Ред Бул като пари, при положение че прави повече от Макс.