Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Верстапен отговори на критиците си с представянето в Канада

Марко: Верстапен отговори на критиците си с представянето в Канада

50
0
Хелмут Марко

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко смята, че Макс Верстапен е отговорил подобаващо на критиците си с представянето си в Гран при на Канада.

До надпреварата в Монреал във всеки един кръг холандецът се замесваше в инцидент, но на пистата Жил Вилньов направи силен уикенд и завърши 3-и пред съотборника си Рикиардо и шампиона Люис Хамилтън.

„Като цяло за тима е истинско облекчение и двете коли да завършат, каза Марко. – Взехме трето и 4-о място, а за Макс това означаваше, че сложи край на всички тези глупави критики.

Той постигна най-добро време в 3-те тренировки, класира се 3-и в решетката и не обърка нищо. Именно това очакваме от него и съм сигурен, че ще има още състезания като това.“

Марко заяви още, че е доволен от представянето на Ред Бул в Канада, имайки предвид, че трасето изисква голяма мощност от двигателите. Според него Верстапен е постигнал максималния възможен резултат.

„Видяхме каква скорост имахме. Даниел направи най-бързата обиколка, а след промените в класирането, тя отиде при Макс, заяви още австриецът. – Верстапен пък настигаше бързо Ботас в края. Може би трябваше да го атакуваме малко по-рано.“

Според Марко стратегията на пилотите на Ред Бул е била много добра. Според него тя е била в основата на това Рикиардо да мине пред Хамилтън, а в края тя за малко не е допринесла за това Макс да изпревари Валтери.