Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса подписа официално със Заубер

Маса подписа официално със Заубер

56
0

Тимът на Заубер обяви официално вчера бразилецът Фелипе Маса за свой пилот през следващия сезон. 22-годишният бразилец, който бе пилот на тима през 2002 г. е посетил вчера Хинвил, където се намира централата на тима, за да му бъде направена отливка за седалка. Тази възможност е била използвана и за подписването на двугодишен договор. Така Маса ще бъде колега на Джанкарло Фисикела през следващия сезон.
Шефът на отбора Петър Заубер е особено радостен от завръщането на Маса: “Още през 2002г. Фелипе доказа, че е много бърз пилот. След края на миналия сезон му препоръчах да стане тест пилот във Ферари, за да свикне с техниката във Формула 1. Да се види от близо, как работи Михаел Шумахер и целият отбор на Ферари, определено е перфектното обучение за всеки млад пилот. Сега съм сигурен, че Фелипе ще успее да покаже пълния си потенциал.”
Маса също показа своето задоволство от подписването на договора: “Годината, която прекарах като тест пилот във Ферари определено беше доста ползотворна, научих много, но моята главна цел бе отново да се състезавам. Огромна е радостта ми от завръщането в екипа на Заубер. Преживях тук доста щастливи мигове и съм сигурен, че отбора притежава всички предпоставки да бъде конкурентноспособен и да се бори за добро класиране.”